κατοικοι εξωτερικου κατοικοι εξωτερικουglobe in hand Resize

Κατοικοι εξωτερικου- Αλλαγή φορολογικής κατοικίας- Τι πρέπει να γνωρίζουν

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για φορολογικούς κατοίκους εξωτερικoύ (updated 07/01/2024) Μέχρι πότε μπορώ να κάνω την αίτηση για τη μεταβολή της φορολογικής μου κατοικίας; Ποια είναι τα δικαιολογητικά για [...]

Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις για φορολογικούς κατοίκους εξωτερικoύ

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για φορολογικούς κατοίκους εξωτερικoύ (updated 06/01/2024) Μέχρι πότε μπορώ να κάνω την αίτηση για τη μεταβολή της φορολογικής μου κατοικίας; Ποια είναι τα δικαιολογητικά για [...]

Ε2064/2023 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ παροχή διευκρινίσεων για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 4 του ΚΦΕ , περί φορολογικής κατοικίας φυσικών προσώπων στην Ελλάδα.

Ε.2064 Παροχή οδηγιών για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 4 του N . 4172/2013 (A΄ 167) (ΚΦΕ), περί φορολογικής κατοικίας φυσικών προσώπων [...]

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 2023-2024 καθώς και ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΚΑΤΟΙΚOI ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 2023-2024

Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού. Όλο και περισσότεροι Έλληνες γίνονται μόνιμοι κατοικοι εξωτερικου, αναζητώντας μια καλύτερη προοπτική σε κάποια άλλη χώρα. Ακόμα περισσότεροι βρίσκονται μακριά από την Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Άλλοι μένουν στο εξωτερικό, χωρίς να έχουν ελληνική υπηκοότητα, έχουν όμως συμφέροντα στην Ελλάδα. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, ακόμα και αν η φορολογική σας κατοικία δεν είναι στην Ελλάδα, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αψηφήσετε τις φορολογικές σας υποχρεώσεις στην Ελλάδα. Ήδη έχει ξεκινήσει για το φορολογικό έτος 2016, υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ενός παγκόσμιου συντονισμού με διακρατικές συμφωνίες, από το 2020 οι κάτοικοι εξωτερικού, πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για το έτος 2019 και κατά την επιβεβαίωση των στοιχείων τους, τους ζητείται πλέον να δηλώσουν εκτός απ’ τη χώρα φορολογικής κατοικίας, την πλήρη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους στο εξωτερικό και τον αριθμό φορολογικής ταυτοποίησης στην αλλοδαπή. Όλοι οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού πρέπει να μεριμνήσετε για την μεταβολή της φορολογικής σας κατοικίας γιατί διαφορετικά κινδυνεύετε με δυσάρεστες εκπλήξεις και μάλιστα πολλές φορές το αποτέλεσμα μπορεί να είναι οδυνηρό. Γιατί, η φορολογική κατοικία και ο τόπος διαμονής, είναι δύο διαφορετικές έννοιες και η εφορία θα σε θεωρεί φορολογικό κάτοικο Ελλάδας αν δεν κάνεις την μεταβολή της φορολογικής σου κατοικίας και δεν μεταφέρεις το ΑΦΜ σου στη ΔΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ακόμα κι αν μένεις μόνιμα στο εξωτερικό για πολλά χρόνια, ακόμα κι αν δεν έχεις εισόδημα στην Ελλάδα. Ελέγξτε σε ποια χωρα πρέπει να είναι η φορολογική σας κατοικία, αναζητείστε αν υπάρχει, την αντίστοιχη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας εισοδήματος και συμπληρώστε σωστά τις φορολογικές σας δηλώσεις εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε. Σας συνιστούμε, αν αποφασίσετε να συνεργαστείτε με κάποιον επαγγελματία για την μεταβολή της φορολογικής σας κατοικίας και την ετήσια φορολογική υποστήριξη, να επιλέξετε ένα φοροτεχνικό που να εξειδικεύεται στην φορολογία των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού. Έλα μαζί μας, να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, με άμεση προσωπική επαφή και επαγγελματισμό. Με τη χρήση της τεχνολογίας θα είμαστε πάντα εκεί να σε συμβουλέψουμε σε κάθε σου βήμα, έγκαιρα, έγκυρα και με απόλυτη εχεμύθεια.

Παρέχουμε λύσεις και όχι απλές απαντήσεις

VS

Αβεβαιότητα, Ασάφεια

Με εγκυρότητα και επιστημονική τεκμηρίωση

VS

Λαβύρινθος στο Internet

ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Αν πληρούνται οι προυποθέσεις ακολουθώντας τα σωστά βήματα θα κάνεις τη διαδικασία πολύ απλή

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΠΟΤΕ ΕΧΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ

Οι κάτοικοι εξωτερικού έχουν υποχρέωση να κάνουν δήλωση μόνο αν έχουν πραγματικό εισόδημα. ΠΡΟΣΟΧΗ Ακόμα και ένα λεπτό από τόκους γεννά αυτή την υποχρέωση

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχεται ξεχωριστά ανάλογα με την χώρα, την πηγή εισοδήματος και την σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας.

Χρειαζεσαι πληροφοριες;

Μεταβολή Φορολογικής Κατοικίας - ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού

Έφυγα στο εξωτερικό μένω μόνιμα και αποκτώ εισόδημα εκεί. Πότε πρέπει να αλλάξω τη φορολογική μου κατοικία? Τι συνέπειες θα έχω αν το παραλείψω? Μπορώ να αλλάξω αναδρομικά την φορολογική μου κατοικία και τι μπορώ να κάνω τώρα;

Η εφορια δεν γνωριζει αν μενεις πια στο εξωτερικο

Πρέπει να γνωρίζεις πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορείς να αλλάξεις τη φορολογική σου κατοικία. Το ότι μένεις πια στο εξωτερικό δεν σημαίνει ότι άλλαξε αυτόματα και η φορολογική σου κατοικία, με αποτέλεσμα η Ελληνική εφορια σε περίπτωση διασταύρωσης – ανταλλαγής πληροφοριών να ζητήσει να φορολογηθείς για το παγκόσμιο εισόδημά σου στην Ελλάδα. Κάνε τις κατάλληλες ενέργειες στο σωστό χρόνο και απέφυγε την ταλαιπωρία

Εισόδημα στο εξωτερικό - Αγορά περιουσιακών στοιχείων - Εμβάσματα

Μένω, εργάζομαι και αποκτώ εισόδημα στο εξωτερικό και θέλω να αγοράσω ακίνητο ή να καλύψω ένα τεκμήριο στην Ελλάδα. Πως φορολογούνται τα είσόδηματα που αποκτώ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Τι είναι η υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών; Μπορώ να μεταφέρω χρήματα από/προς το εξωτερικό σε/από ελληνική τράπεζα?

Κανε τις σωστες ενεργειες στο σωστο χρονο

Ενημερώσου για τις συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας. Πλέον υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες για υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών. Θέλεις να μεταφέρεις χρήματα από ή προς το εξωτερικό; Αποφάσισες να επενδύσεις κάποιο κεφάλαιο στην Ελλάδα, χρειάζεται να μεταφέρεις μετρητά; Πάρε συμβουλές από εναν ειδικό για τις προϋποθέσεις και τα σωστά βήματα, ώστε να μην εγκλωβιστείς σε λάθη που θα στοιχίσουν ακριβά σε χρόνο και χρήμα.

Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και χρειάζομαι φορολογική υποστήριξη

Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και χρειάζομαι φορολογική υποστήριξη. Θέλω να ξέρω πως πρέπει να χειριστώ τα εισοδήματά μου είτε αυτά προέρχονται από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Να ενημερώνομαι έγκυρα και έγκαιρα χωρίς να ψάχνω άσκοπα στο internet. Θέλω να έχω άμεση, προσωπική επαφή!

Εμπιστευθειτε τον Kerdoforos για αμεση προσωπικη επαφη

Εμπιστευθείτε τον Kerdoforos για άμεση προσωπική επαφή. Σας δίνουμε την δυνατότητα να επικοινωνούμε άμεσα με ζωντανές συνομιλίες μέσω internet, δίνοντάς σας απαντήσεις για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, μέσω email και φυσικά τηλεφωνικώς. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τις συνεχείς μεταβολές της φορολογικής νομοθεσίας και σας ενημερώνουμε έγκυρα και έγκαιρα.

Χρειάζομαι να ορίσω ένα πρόσωπο ως φορολογικό εκπρόσωπο

Ζω μόνιμα και εργάζομαι στο εξωτερικό και σαν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού χρειάζομαι να ορίσω ένα φορολογικό εκπρόσωπο που να παρακολουθεί τις φορολογικές μου υποχρεώσεις στην Ελλάδα, να παρακολουθεί τις οφειλές και να διεκπεραιώνει διάφορες υποθέσεις και να έχει όλη την επαφή με την εφορία.

Προφυλαξε την περιουσια σου και τα συμφεροντα σου

Οι εξελίξεις και οι μεταβολές στην φορολογία είναι ταχύτατες και το νομικό πλαίσιο γίνεται ολοένα και πιο αυστηρό και είναι πολύ εύκολο να οδηγηθεί κάποιος, μη ειδικός, σε λάθη ή παραλείψεις. Ταυτόχρονα χρειάζεσαι έναν φορολογικό εκπρόσωπο που να παρακολουθεί τις φορολογικές υποχρεώσεις, τις οφειλές και να έχει την επαφή και την επικοινωνία με την εφορία για ότι χρειαστεί. Είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε. Δείξε εμπιστοσύνη στον Kerdoforos!

Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής Φορολογίας

κάτοικοι εξωτερικού κατοικοι εξωτερικουDrawing 2

Μεγιστοποιήστε το κέρδος σας και εμπιστευτείτε τις ετήσιες φορολογικές υποχρεώσεις σας στον Kerdoforos, γρήγορα, εύκολα και με ακρίβεια

Ο Kerdoforos προσφέρει την ευκολότερη πρόσβαση σε φορολογικές συμβουλές, πάντα αξιόπιστα και έξυπνα.

Σήμερα με την χρήση υψηλής τεχνολογίας και των μέσων που μας παρέχει, ακόμα και αν είστε κάτοικοι εξωτερικού, θα βρούμε τον κατάλληλο τρόπο για εσάς για να βρεθούμε δίπλα σας όλο τον χρόνο.

Τι λένε για εμάς

Γεώργιος Τ. Τσεχία, Ιδιωτικός Υπάλληλος στην Τσεχία

“Εξαιρετική υπηρεσία ειδικά για εμάς που
φύγαμε στο εξωτερικό.”

Σταμάτης, Ιδιωτικός Υπάλληλος στην Ολλανδία

Με ενημέρωσε αναλυτικά για τη διαδικασία μεταβολής φορολογικής κατοικίας και τη διεκπεραίωσε ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί. Με τον ετήσιο προγραμματισμό και την συνεχή παρακολούθηση των φορολογικών υποθέσεων, έχω γλυτώσει πολλά χρήματα και πολύ περισσότερο χρόνο. Τα ανέθεσα όλα στον Kerdoforos και ησύχασα!

Παναγιώτης Χ. ΗΠΑ, Ιδιωτικός Υπάλληλος ΗΠΑ

“Χωρίς τον Kerdoforos δεν θα τα έβγαζα πέρα μόνος μου!”

Γιώργος, Ιδιωτικός υπάλληλος σε πολλές χώρες

“Όταν ξέρεις πως κάποιος είναι δίπλα σου και σε προστατεύει, αισθάνεσαι σιγουριά. Εγώ μένω ήσυχος και δεν ασχολούμαι προσωπικά”

Γιάννης, Επιχειρηματίας στην Γερμανία

“Οι υπηρεσίες και η προσωπική επαφή είναι πραγματικά ανεκτίμητες”

Μάρκος, Ιδιωτικός υπάλληλος στο Ηνωμένο Βασίλειο